Kygo stjal Spellemann-showet

Artisten Kygo, som egentlig heter Kyrre Gørvell-Dahll, ble årets Spellemann under lørdagens prisutdeling. Her fra Palmesus-festivalen i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Artisten Kygo, som egentlig heter Kyrre Gørvell-Dahll, ble årets Spellemann under lørdagens prisutdeling. Her fra Palmesus-festivalen i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Elektronikastjerner Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahll var ikke selv til stede under Spellemann-utdelingen, men stjal likevel oppmerksomheten med to gjeve priser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Treffende nok var det hitlåten «Stole the Show» som sikret den 24 år gamle bergenseren prisen for årets låt. Dessuten ble Kygo kåret til Årets Spellemann, den gjeveste prisen av dem alle.

Musikkåret 2015 var en ren suksesshistorie for den norske DJ-en, og lørdag ble det kronet med heder hjemmefra. For øyeblikket er Kygo på turné i USA, og han ble overrakt Årets Spellemann av fjorårsvinnerne Nico & Vinz i San Francisco.

– Tusen takk til alle sammen. Til dere to, manageren min, familien og vennene som har støttet meg hele veien. Dette er utrolig stort og ikke forventet i det hele tatt, sa Kygo da han fikk prisen.

Elektronikastjernen var nominert i hele fem kategorier og vant to. Låten «Stole the Show» har han laget sammen med den amerikanske sangeren Parson James.

Prisene er de første Spellemann-utmerkelsene Kygo har fått og kommer i kjølvannet av et svært godt år for den populære artisten. (©NTB)

Personvernpolicy