Mangler kontakt med nødnettet etter Tors herjinger

Se da ekstremværet Tor feide gjennom Ålesund fredag kveld.

Ekstremværet Tors herjinger førte til skader og strømbrudd langs store deler av kysten. I flere kommuner på Sunnmøre har ikke politiet fått kontakt med deler av nødnettet siden fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg kan bekrefte at politiet ikke har hatt kontakt med nødnettet på Søre Sunnmøre siden i går kveld. Og situasjonen er akkurat den samme nå i kveld, sier operasjonsleder Jon Bratland i Møre og Romsdal politidistrikt til NRK.

Kommunene dette gjelder er Ulstein, Hareid, Herøy, Sande og Ørsta, som til sammen har over 30.000 innbyggere. Problemene er rapportert inn til Politiets fellestjeneste.

Fortsatt blåser det full storm i Nord-Trøndelag og periodevis i Nordland, men vinden vil i løpet av lørdag minke til sterk kuling. Folk bes holde seg inne mens uværet raser.

Les også: Trøblete Tor raser nordover

Strømløse

Rundt 9.000 husstander var fortsatt uten strøm lørdag morgen, opplyser Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Klokken 17 melder Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk at alle feil skal være rettet i fylket, men at enkeltkunder fortsett kan oppleve lavspentfeil. Også i Hordaland og på Sunnmøre har flere innbyggere fått tilbake strømmen.

Foreløpig tall viser at 60.000 husstander har vært uten strøm i kortere eller lengre perioder på grunn av Tor.

– Det vil si at rundt 150.000 mennesker har vært berørt av strømbruddene, sier kommunikasjonsdirektør Kjetil Hillestad i NVE til NTB.

Sjekk været der du er

400 skadesaker

Gjensidige hadde lørdag fått inn omtrent 300 skadesaker. De fleste er bygningsskader forårsaket av vinden, samt båter som har slitt seg eller sunket, og biler og campingvogner som er truffet av takplater, takstein og andre løse gjenstander.

Tryg Forsikring har fått inn rundt 100 skadesaker.

– Uværet har ikke rammet så hardt som vi fryktet, og folk er flinke til å ta vare på tingene sine, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring i en pressemelding lørdag.

De fleste skadene som er meldt inn til forsikringsselskapet, er fra Stad og nordover.

Les også: Kjempesvær supplybåt slet seg

Se hvordan ekstremværet herjet i Nordsjøen:

Personvernpolicy