Syriske opprørsgrupper samles til kamp i Aleppo

Flere opprørsgrupper i Syria har slått seg sammen for å krige mot regjeringsvennlige styrker i Aleppo. Illustrasjonsbilde fra byen tidligere denne måneden. Foto: Abdalrhman Ismail / Reuters / NTB scanpix
Flere opprørsgrupper i Syria har slått seg sammen for å krige mot regjeringsvennlige styrker i Aleppo. Illustrasjonsbilde fra byen tidligere denne måneden. Foto: Abdalrhman Ismail / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Beirut (NTB-Reuters): En syrisk opprørsgruppe uttalte fredag at den har slått seg sammen med flere andre opprørsgrupper i Aleppo-provinsen for å bli en sterkere part i borgerkrigen i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gruppen Faliaq al-Sham skriver på Twitter at den har slått seg sammen med åtte andre krigende grupper, og at de nå kaller seg Den nordre brigade.

Tidlig i januar brøt Faliaq al-Sham med islamistiske grupper nordvest i landet, fordi gruppen ville bevege seg mot Aleppo for å motarbeide regjeringsvennlige styrker.

Siden Russland i september involverte seg i konflikten for å støtte president Bashar al-Assad, har de regjeringsvennlige styrkene trappet opp kampene i de vestre og nordre delene av Syria. (©NTB)

Personvernpolicy