Fire strake Feyenoord-tap

Morten Thorsby og Heerenveen vant borte mot Feyenoord foran 47.500 tilskuere torsdag. Foto: Audun Braastad, NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Rotterdam (NTB-Reuters): Morten Thorsby spilte hele kampen da Heerenveen overrasket med 2-1-seier borte mot Feyenoord i nederlandsk æresdivisjon fotball torsdag.

Det var Feyenoords fjerde strake tap i serien, og laget er helt hektet av i kampen om seriegull. Rotterdam-klubben er på 3.-plass, men det er 11 poeng opp til PSV Eindhoven og 12 til serieleder Ajax.

Henk Veerman ga Heerenveen ledelsen i første omgang foran 47.500 tilskuere på De Kuip. Anass Achahbar utlignet med et spektakulært brassespark, men gjestenes kaptein Joey van den Berg ble matchvinner i det 84. minutt.

Heerenveen er fortsatt under midten på tabellen.

Kampen markerte starten på Nederlands fotballforbunds eksperiment med videodømming. En videodommer fulgte kampen i en TV-produksjonsbil utenfor stadion. Han hadde ingen kontakt med dommerne, men om International FA Board gir klarsignal kan han i framtidige kamper veilede dem.

I torsdagens første kamp vant Roda 1-0 over Utrecht, som hadde fem seirer og en uavgjort på sine seks siste seriekamper. Maecky Ngombo avgjorde for vertene, som hadde vunnet bare en gang i serien siden august. (©NTB)