Socialdemokraterne stuper på meningsmåling

Socialdemokraternes tidligere partileder og statsminister Helle Thornings Schmidt og nåværende partiledere Mette Frederiksen delte ut roser i København på valgdagen 18. juni i fjor. Partiet kunne den gang juble over 26,3 prosent av stemmene. 
Foto: Asger Lagefoged / NTB scanpix
Socialdemokraternes tidligere partileder og statsminister Helle Thornings Schmidt og nåværende partiledere Mette Frederiksen delte ut roser i København på valgdagen 18. juni i fjor. Partiet kunne den gang juble over 26,3 prosent av stemmene. Foto: Asger Lagefoged / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

København (NTB-Ritzau): De danske Socialdemokraterne faller hele 7 prosentpoeng til 19,3 prosent i en fersk meningsmåling. Den strenge asylpolitikken får skylda.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Megafon-målingen, som er utført for danske TV 2 og Politiken , får det tidligere regjeringspartiet med bare 34 mandater i Folketinget en kraftig smekk av velgerne.

På målingen, som er den første fra Megafon siden november i fjor, troner dessuten Dansk Folkeparti øverst som Danmarks største parti. Det høyrepopulistiske partiet får 20,2 prosent av stemmene, tilsvarende 36 mandater, i målingen.

Megafon kobler velgerflukten fra Socialdemokraterne til partileder Mette Frederiksens håndtering av flyktningkrisen, da hver respondent som snur ryggen til partiet er bedt om å begrunne det. Flyktningene trekkes fram som entydig årsak blant 80 prosent, opplyser Megafon-direktør Asger H. Nielsen til Politiken.

Samtidig lekker velgerne i all hovedsak til småpartiene som har kritisert den strenge asylpolitikken.

Da den danske regjeringen tidligere i uka vedtok asylinnstramminger som var så omstridte at de skapte internasjonale overskrifter, var det med stemmene fra de fleste av Socialdemokraternes representanter. (©NTB)