Utviste søstre vil forsøke seg i Strasbourg

Namsos (NTB): Sju palestinske søstre som ble tvangsutsendt fra Norge i 2013 kan få prøvd saken sin i menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, skriver Trønder-Avisa.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem av de sju søstrene i Al Zanghari-familien bodde i Namsos i ni år før de ble hentet av politiet og sendt ut av landet i juli 2013, mens de to eldste hadde bodd i Norge siden 2009. Søstrene gikk rettens vei for å få komme tilbake til Norge, men har tapt både i tingretten, lagmannsretten og Høyesterett.

Nå vil søstrenes støttegruppe i Namsos forsøke å få saken opp for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EMD). Gruppen ønsker å prøve om den norske stat har handlet rett ut fra barnekonvensjonen.

– Vi har ikke gitt opp håpet om å få familien tilbake til Norge, sier Liv Aalberg i støttegruppen.

– Jeg har sagt meg villig til å utforme en søknad hvis dette skulle bli aktuelt. Det vil være interessant å prøve om den strenge norske praktiseringen får medhold i EMD, sier søstrenes advokat Arild Humlen til Trønder-Avisa.

Familien Al Zanghari bodde etter utsendelsen i en flyktningleir i Jordan. Moren og de fem eldste barna bor nå i Malmö etter å ha flyktet fra Syria, mens faren og de to minste barna er igjen i Jordan. (©NTB)

Personvernpolicy