Apple solgte færre telefoner enn ventet

Folk går forbi en butikk som selger Apple-produkter i Shenzhen i Kina. Den økonomiske utviklingen i landet får sin del av skylden for at Apple selger færre iPhoner. Foto: Bobby Yip / Reuters / NTB scanpix.
Folk går forbi en butikk som selger Apple-produkter i Shenzhen i Kina. Den økonomiske utviklingen i landet får sin del av skylden for at Apple selger færre iPhoner. Foto: Bobby Yip / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

New York (NTB-AFP-TT): Apple rapporterer om skuffende salg av smarttelefoner og tror heller ikke salget vil ta seg opp i neste kvartal

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Apple solgte 74,8 millioner iPhoner i de tre månedene fram til 26. desember, som var det første hele kvartalet etter lanseringen av de to siste modellene. Økningen i salget er på 0,4 prosent – den svakeste siden produktet ble lansert i 2007.

Selskapet forventer heller ikke at salget skal ta seg opp med det første.

– Vi tror at det vil være nedgang for iPhone-enhetene i det neste kvartalet, sa Apple-sjef Tim Cook i forbindelse med framleggelse av kvartalsresultatet.

iPhone er det desidert viktigste produktet til teknologigiganten og står for to tredeler av selskapets omsetning.

Til tross for den lunkne veksten i salget, steg likevel Apples resultat med 1,9 prosent til 18,4 milliarder dollar – drøyt 161 milliarder kroner, sammenlignet med samme kvartal året før. Omsetningen økte med 1,7 prosent til 75,9 milliarder dollar. (©NTB)

Personvernpolicy