Jihadister tar på seg ansvaret for kidnapping i Mali

Noukachott (NTB-AFP): En gruppe jihadister med koblinger til Al-Qaida har tatt på seg ansvaret for kidnappingen av sveitsiske Beatrice Stockley i Mali i begynnelsen av måneden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den sveitsiske misjonæren skal ha blitt bortført av væpnede menn som banket på døren hennes i Timbuktu natt til 8. januar. Også i 2012 ble Stockley bortført i Mali, men slapp fra det med livet i behold etter ni dager i fangenskap.

Det mauritanske nyhetsbyrået al-Akhbar skriver tirsdag at de har mottatt en video som angivelig stammer fra jihadistgruppa Sahara-emiratet, hvor de tar på seg ansvaret for bortføringen. Gruppa knyttes til al-Qaida.

– Vi kunngjør vårt ansvar for kidnappingen av denne vantro misjonæren, som gjennom sitt arbeid har lyktes i å lede et stort antall muslimske sønner bort fra islam, sier angivelig en talsmann for gruppa.

I april 2012 ble Stockley kidnappet av den militante islamistgruppen Ansar al Dine (Troens forsvarere) i Mali og holdt fanget i ni dager før hun ble frigitt uskadd. (©NTB)

Personvernpolicy