Massiv jakt på rømte fanger i California

Dette bildet er publisert av fengslet som en del av jakten etter de tre rømningene. Foto: Reuters / NTB scanpix
Dette bildet er publisert av fengslet som en del av jakten etter de tre rømningene. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Los Angeles (NTB-AFP): Amerikansk politi jakter på tre fanger etter en spektakulær rømning fra et høysikkerhetsfengsel sør i California fredag. FBI har utlovet en dusør på over 400.000 kroner for informasjon som fører til at rømlingene arresteres.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mennene lyktes i å rømme etter å ha kommet seg forbi tre sikkerhetspunkter i Orange County distriktsfengsel for menn i Santa Ana. De skal ha kommet seg inn i fengslets rørsystem, kuttet seg gjennom et sett med metallsprinkler og rappellert ned fra taket på fengslet ved bruk av flettede laken.

– De tre rømlingene er farlige kriminelle, sier sheriff Sandra Hutchens i Orange County.

Flukten skjedde mellom fengslets to daglige opptellinger, som blir utført klokken 5 og klokken 20. Imidlertid utsatte et slagsmål i fengslet kveldstellingen til klokken 21 på fredag.

Fangene satt alle inne for alvorlige forbrytelser som inkluderer drap, mordforsøk, bortføring og tortur. Folk advares mot å nærme seg dem.

Det lokale politiet samarbeider med fengslet, føderalt politi og FBI for å finne de tre mennene, som er i alderen 20 til 37 år. (©NTB)

Personvernpolicy