Ap: Uholdbart at PU i Finnmark ikke ble informert

Lederen av Politiets utlendingsenhet i Kirkenes, Tor Espen Haga. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Lederen av Politiets utlendingsenhet i Kirkenes, Tor Espen Haga. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kirkenes (NTB): Politiets utlendingsenhet (PU) i Finnmark fikk først vite om Russlands stans av asylreturer over Storskog på Dagsrevyen. Uholdbart, mener Aps Helga Pedersen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag kveld fortalte utenriksminister Børge Brende at Russland midlertidig hadde stanset norske asylreturer over Storskog i Finnmark. Ifølge VG var ikke PUs enhet i Finnmark orientert om dette før de selv så Dagsrevyen-sendingen.

– Vi ble kjent med returstansen i går kveld, svarer PU-sjef Tor Espen Haga, når VG spør om han ble kjent med Russlands nei på Dagsrevyen.

– Da jeg gjennomførte et intervju med NRK i går kveld, hadde jeg ingen informasjon om at det var stopp på grensa, sier Haga.

Aps kommunalpolitiske talsperson, Helga Pedersen, mener det er uholdbart at PU i Finnmark ikke var informert, melder NRK.

– Dersom dette stemmer, er det ille. Dette forsterker inntrykket av en regjering som, helt siden i høst, har vist at den har for dårlig kontroll med situasjonen på Storskog, sier Pedersen. (©NTB)