Busselskap: Norge har liste på 280 asylsøkere som skal til Russland

To russiske minibusser sto torsdag utenfor Vestleiren i Kirkenes. Et russisk busselskap sier norske myndigheter har klar en liste på 280 avviste asylsøkere. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
To russiske minibusser sto torsdag utenfor Vestleiren i Kirkenes. Et russisk busselskap sier norske myndigheter har klar en liste på 280 avviste asylsøkere. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et russisk busselskap som skal kjøre asylsøkere fra Norge til Russland, sier norske myndigheter har klar en liste på 280 avviste asylsøkere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Busselskapet fra Murmansk er leid inn for å sende ut asylsøkere med avslag, melder Aftenposten søndag.

– Ifølge opplysningene vi har fått, har man fra norsk side laget lister på 280 personer som skal sendes ut. Omtrent 80 av dem er i leiren ved Kirkenes, sier direktøren i selskapet til det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

Les også: Brende sier at Russland er såret over kritikken

– Resten er i andre sentre, men de vil bli transportert til Kirkenes når tiden er inne og fraktet til Russland, ifølge transportselskapets representant.

Verken direktøren eller transportselskapet blir navngitt av det russiske nyhetsbyrået.

Norge besluttet lørdag å stanse uttransporteringen inntil norske og russiske myndigheter har fått koordinert utsendelsesarbeidet. Russiske busser har dermed vært nødt til å kjøre tomme tilbake til Murmansk.

Les også:

Asylsøkere i Finnmark vil ikke tilbake til Russland

PU vurderer utsendelse over andre grenser

Russland sier nei til asylreturer