Trump: – Jeg kunne ha skutt noen uten å miste velgere

Trump: – Jeg kunne skutt noen på åpen gate uten å miste velgere. Se video.

Til tross for mange oppsiktsvekkende utspill, leder Trump i tre viktige delstater.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da presidentkandidat Donald Trump talte til sine velgere, var han virkelig skråsikker på deres lojalitet.

– Mine folk er smarte og målingene sier at mine velgere er de mest lojale. Jeg kunne ha stått midt i Fifth Avenue (New York, red.anm) og skutt noen, og jeg ville ikke ha mistet noen velgere, ok? Det er helt utrolig, sa Trump.

Les også: — Trump provoserer eliten bevisst

Han understreket også at han ikke ble styrt av lobbyister.

– Jeg har brukt lobbyister med stor suksess tidligere, men tro meg, de kontrollerer presidentkandidatene. Jeg har takket nei til flere millioner dollar, og det får meg nesten til å føle meg dum. Det er ikke min stil. Jeg har alltid vært grådig, men nå skal jeg være grådig på vegne av landet vårt. Vi trenger penger, sa Trump.

Les også: Clinton angrep Sanders for våpenstøtte

Sleivspark mot Obama

Milliardæren retten også skarp kritikk mot Obama-administrasjonen:

– De som styrer landet vårt nå er veldig dumme. Jeg pleide å kalle dem inkompetente, men de er mer enn det. De er dumme.

Trump leder foran sine republikanske rivaler på meningsmålinger i tre av de første amerikanske delstatene hvor det holdes nominasjonsvalg og -møter.

I Iowa, som er først ut, får Trump 39 prosents oppslutning i en måling utført av YouGov for CBS News. Hans nærmeste utfordrer, senator Ted Cruz, støttes av 34 prosent av delstatens republikanske velgere.

Les også: Sarah Palin støtter Trump

Viktige stater

De tilsvarende tallene i New Hampshire er 34 og 16 prosent. Og i South Carolina får Trump 40 prosents oppslutning, mot 21 for Cruz.

Senator Marco Rubio ligger på tredje plass i alle delstatene, og får 14 prosents oppslutning i New Hampshire. I Iowa og South Carolina ligger han imidlertid langt bak Trump og Cruz.

Nominasjonsvalgene og -møtene i de tre delstatene holdes mellom 1. og 27. februar. De som gjør det bra i begynnelsen av prosessen med å velge ut presidentkandidatene til de to store amerikanske partiene, får en positiv oppmerksomhet som kan være svært verdifull også i andre delstater.

Les også:

Trump vil tvinge Apple til å produsere i USA

Trump-bannlysing debatteres i Parlamentet

EU-topp: - Jeg våger ikke å ønske godt nytt år

Personvernpolicy