19 døde i snøstormen i USA

Politiet har stengt av innfartsveiene til New York som følge av snøstormen. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 19 personer er omkommet som følge av snøstormen øst i USA. De fleste døde i trafikkulykker, mens andre mistet livet mens de måkte snø.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Snøstormen – som flere medier omtaler som «Snowzilla» – lammer flere amerikanske storbyer og har satt myndighetene i kriseberedskap.

Til sammen er minst 19 personer døde i flere forskjellige delstater. Tretten av dem er omkommet i vær-relaterte trafikkulykker. To har omkommet av nedkjøling, mens fire omkom mens de måket snø – tre av dem i New York.

– Det er en påminnelse til alle sammen. Ikke overanstreng deg. Spesielt ikke folk som har noen form for helseproblemer, sier New Yorks borgermester Bill de Blasio til CNN.

Kjøreforbud i New York

For å håndtere stormen er 2.200 styrker fra nasjonalgarden satt i beredskap fordelt over tolv stater, og langs hele østkysten er viktig infrastruktur satt ut av spill. 200.000 mennesker har blitt rammet av strømbrudd, tusenvis av flyavganger er kansellert, og offentlig transport er innstilt i flere storbyer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I New York har myndighetene innført kjøreforbud. Alle broer og tunneler som leder inn til byen var lørdag kveld stengt, og kun utrykningsbiler fikk lov til å kjøre i gatene.

Nesten rekord

– Dette blir trolig en av de verste snøstormene i byens historie. Kom deg hjem. Bli hjemme, advarte ordfører Bill de Blasio i New York lørdag.

Ved midnatt lørdag lokal tid hadde det falt 68 centimeter snø over Central Park, ifølge USAs nasjonale værtjeneste. Det betyr at det er det nest største snøfallet som er registrert i byen noensinne. Den nåværende rekorden ble satt i 2006, da det falt 68,3 centimeter snø i byen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I byens gater så imidlertid mange ut til å nyte snøværet. Ved Times Square benyttet mange anledningen til å lage snøengler, kaste snøballer og ta selfies i de biltomme gatene.

Historiske mengder

I hovedstaden Washington meldes det om snøfall på mellom og 40 og 60 centimeter i sentrumsområdet, ifølge Washington Post.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed nærmer mengdene seg rekorden fra «Knickerbooker»-stormen i 1922 da det falt om lag 71 centimeter. Den gang omkom over 100 mennesker da taket på et teater kollapset.

Men heller ikke i hovedstaden er alle like bekymret over snøfallet. En video lagt ut av National Zoo i Washington viser pandaen Tian Tian rulle seg og leke i snøen, tilsynelatende overlykkelig. I løpet av få timer var videoen sett over 20 millioner ganger på Facebook.