– Angriper i Paris ikke tilknyttet islamistisk nettverk

Politiet sperret av området rundt politistasjonen i Rue de la Goutte d'Or i Paris der en mann væpnet med kniv ble skutt av politiet tidligere i januar.
Politiet sperret av området rundt politistasjonen i Rue de la Goutte d'Or i Paris der en mann væpnet med kniv ble skutt av politiet tidligere i januar. Foto: Charles Platiau / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen som forsøkte å angripe en politistasjon i Paris denne måneden, var ikke tilknyttet noe islamistisk nettverk, ifølge en tysk politisjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det viser etterforskningen de to siste ukene, sa politisjef Uwe Jacob i den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen fredag.

Den 20 år gamle angriperen ble skutt og drept da han væpnet med kniv forsøkte å seg inn i en politistasjon i den franske hovedstaden 7. januar, på årsdagen for angrepet på satiremagasinet Charlie Hebdo.

Les også: Hollande vil forlenge unntakstilstanden i Frankrike

Tre dager etter det mislykkede angrepet ransaket tysk politi en leilighet i en bygning for asylsøkere i Recklingshausen, hvor mannen bodde.

Politiet har etter angrepet ved hjelp av fingeravtrykk identifisert mannen som Sallah Ali, en tyveridømt og hjemløs 20-åring som ble født i Casablanca i Marokko, har en etterforskningskilde tidligere opplyst til nyhetsbyrået AFP.

Mannen skal også ha vært utstyrt med et ark med bilde av et IS-flagg da han forsøkte å ta seg inn på en politistasjon nord i Paris.