Solvik-Olsen: – Ba ikke om partipolitisk bistand

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) leverte tirsdag sitt svar på spørsmål fra Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) leverte tirsdag sitt svar på spørsmål fra Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) er i sitt svarbrev til Stortingets kontrollkomité krystallklar på at han ikke ba om partipolitisk bistand fra sin kommunikasjonssjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nei, jeg mener jeg ikke har bedt kommunikasjonsavdelingen – eller embetsverket for øvrig – om den type bistand, skriver statsråden i brevet.

– Jeg anser ikke kontakt med ordførere i forbindelse med lokale besøk og befaringer som bistand til Frp-arbeid, heter det.

Bakgrunnen for saken er en konflikt mellom Frp-statsråden og den tidligere kommunikasjonssjefen i Samferdselsdepartementet, Anne Marie Storli.

I flere artikler i Dagens Næringsliv påpekes det at Storli kan ha blitt fjernet fra jobben fordi hun ikke ville gi partipolitisk bistand til Solvik-Olsen. Det har statsråden også tidligere avvist.

Les også: Solvik-Olsen får en uke til å svare Stortinget

– Ikke hold i påstand

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité ba for en uke siden om svar på seks spørsmål fra Solvik-Olsen. Et nesten sju sider langt svarbrev kom tirsdag og ble lagt ut på departementets hjemmesider.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I brevet tilbakeviser Solvik-Olsen påstander som er fremsatt i saken. Et kjernepunkt er DNs oppslag 19. desember i fjor med tittelen «Nektet å hjelpe Frp, ble fjernet».

– Jeg mener dette er en påstand det ikke er hold i, skriver statsråden.

Kontrollkomiteens leder Martin Kolberg (Ap) ville tirsdag ikke kommentere innholdet i brevet.

– Det vil bli behandlet på neste møte i komiteen tirsdag 2. februar, sier han til NTB.

Samarbeidsproblemer

Ketil Solvik-Olsen erkjenner i brevet at det var samarbeidsproblemer mellom ham selv og kommunikasjonsavdelingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ja, jeg kan bekrefte at det var samarbeidsproblemer, og at jeg ikke fikk de leveransene som jeg som statsråd forventet av en kommunikasjonsavdeling, skriver han.

– Jeg var ikke fornøyd med de komrnunikasjonsfaglige leveransene fra kommunikasjonsavdelingen under hennes ledelse, heter det, med henvisning til Storli.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtidig skriver Solvik-Olsen at han ikke vil gå dypere inn i de personalmessige sidene ved saken enn nødvendig.

Les også: Solvik-Olsen nekter for å ha brukt embetsfolk til partiarbeid

Regjeringens politikk

Solvik-Olsen understreker samtidig at han som statsråd har bedt om bistand til å formidle regjeringens politikk.

– I samarbeidet med kommunikasjonsavdelingen om utarbeiding av pressemeldinger, har jeg vært opptatt av å få fram regjeringens politiske budskap. Jeg har ønsket å sette tall og fakta i en kontekst som viser utvikling over tid, skriver han.

– Som nestleder i Frp har jeg også behov for å formidle Frps politikk, heter det.

Han understreker at Samferdselsdepartementet har rutiner for å håndtere henvendelser av partipolitisk art, og at disse håndteres av politisk rådgiver.