Turistvideo fra Thailand skaper ramaskrik

Se videoklippet som har fått dyrevernsaktivister til å reagere sterkt. 
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et klipp av en dyrepasser som truer en babyelefant med knyttneven har skapt furore på sosiale medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Australske Charley Costin fikk tilfeldigvis den dramatiske hendelsen på film da hun var på ferie i Thailand tidligere i januar.

Sammen med kjæresten besøkte hun Damnoen Saduak Elephant Village et stykke sørvest for Bangkok.

– Vi betalte ikke for å hilse på elefantene, men vi kjøpte bananer for å mate babyelefanten. Mens jeg filmet stormet den unge dyrepasseren mot oss og truet elefanten med knyttneven slik at den hylte i redsel, skriver Costin i en e-post til videobyrået Storyful.

Se også: Forlatte hester funnet med over én meter lange hover

– Han sparket og slo

Videoen slutter med at Costin spør dyrepasseren hvorfor han truet elefanten. Til Storyful forteller hun at etter hun stoppet filmingen fortsatte hun å spørre ut gutten, uten å få noe svar.

– Han begynte plutselig å sparke elefanten og dra den i øret, før han lenket den fast i kjetting, hevder turisten, og fortsetter:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Etter at videoen gikk viralt har jeg fått så mange meldinger fra dyrevernsaktivister som roser meg for å ha postet videoen.

Costins video ble delt som ild i tørt gress og skapte ramaskrik verden over. Sosiale medier kokte over av kritikk mot elefantparken. Flere tusen har delt videoklippet videre og den er vist nesten 500.000 ganger på Facebook.

Se også: Mirakel-valp reddet fra dyremishandling

Støtter dyrepasseren

Ifølge en uttalelse fra elefantparkens eier Thanapat Kayar ville den unge dyrepasseren kun sørge for turistenes sikkerhet.

– Elefantene prøver alltid å ta bananer ut av hendene på turistene. Dyrepasseren kan ha vist mangel på respekt overfor turistene, men han landet aldri slaget på elefanten slik dyrepasserne vanligvis gjør, sier Kayar.

En underskriftskampanje er startet av dyrevernsaktivister som vil ha en slutt på mishandlingen og i en ny statusoppdatering på Facebook hevder Charley Costin at babyelefanten skal få et nytt hjem og at dyrepasseren får sparken. Disse opplysningene er hverken bekreftet eller avkreftet.

Se også: Eieren teipet igjen hundens munn da den bjeffet