Israel: Iran vil fortsatt forsøke å skaffe atomvåpen

Israels statsminister Benjamin Netanyahu føler seg ikke trygg på avtalen om Irans atomprogram.
Foto: Amir Cohen / Reuters / NTB scanpix
Israels statsminister Benjamin Netanyahu føler seg ikke trygg på avtalen om Irans atomprogram. Foto: Amir Cohen / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jerusalem (NTB-AFP): Iran ønsker fortsatt å utvikle atomvåpen for militær bruk, selv om landet har overholdt forpliktelsene i atomavtalen, mener Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Selv etter å ha signert avtalen, har Iran ikke frafalt sin ambisjon om å anskaffe atomvåpen. Landet fortsetter med handlinger som destabiliserer Midtøsten og sprer terror verden over mens det bryter sine internasjonale forpliktelser, heter det i en uttalelse fra Netanyahus kontor.

Statsministeren legger til at Israel vil følge med på implementeringen av atomavtalen og varsle ved enhver overtredelse.

Lørdag kunne atomavtalen mellom Iran og verdens stormakter tre i kraft, etter at FN bekreftet at iranerne har oppfylt alle forpliktelsene i henhold til avtalen. Det betyr at flere smertefulle sanksjoner mot landet blir opphevet.

Israel mener at avtalen ikke kommer til å stoppe Iran fra å utvikle atomvåpen, mens iranerne selv alltid har nektet for å ha planlagt en atombombe.

– Verdensmaktene må følge nøye med på aktiviteten på Irans kjernekraftverk og andre områder for å være sikre på at de ikke fortsetter å utvikle atomvåpen i det skjulte, sier Netanyahu. (©NTB)