Oppskrift på sjokoladekake: Denne vil imponere gjestene dine

Baker/foto: Leif Inge Bårdsen/Matmonster.blogg.no
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne sjokoladekaka vil imponere de fleste. Oppskriften skal være over 150 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jeg måtte nesten stjele til meg denne oppskriften som skal være over 150 år gammel! Men gjorde en byttehandel: Vedkommende fikk en oppskrift fra meg, mot denne oppskriften og at jeg ikke fikk lov til å røpe kakens navn. Så det skal jeg ikke gjøre.

Og med noen små endringer i oppskriften så er denne hemmelige sjokoladekaken en dronning verdig!

Eller kun til meg selv og andre mennesker med rødt blod.

The Secret Chocolate Cake

Hvis du liker sjokolade kommer du til å elske denne herlige sjokoladekaken!

INGREDIENSER

KAKEBUNN

400 g sukker

250 g meierismør

2 dl lunket vann

200 g sjokolade

8 stk egg

12 g bakepulver

2 ss bakekakao

8 g vaniljesukker

300 g mel
SJOKOLADEKREM

6 stk egg

6 dl fløte

600 g sukker

500 g meierismør

350 g finhakket sjokolade

1 ts vaniljeekstrakt

Les også: Oppskrift på eplekake med vaniljesaus

FREMGANGSMÅTE

Smelt smør og sjokoladen sammen i en gryte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pisk eggedosis av eggene.

Sikt alt det tørre.

Rør smør og sjokoladeblandingen inn i eggedosisen.

Ha oppi vannet.

Vend det tørre inn i massen.

Ha røren i en smurt rund form. Jeg brukte to former som er 24 cm. Fyller dem 2/3.

Får du litt røre til overs? Perfekt til å bruke til å lage noen cupcakes av resten.

Stekes på 160 grader i ca 30-40 min.

Sjekk med en tannpirker i midten av kaken når tiden er ferdig. Den skal komme ut ren når den er ferdig stekt. Avkjøles i kakeformen.

Cupcakene stekes i ca 18-20 min.

Sjokoladekrem:

6 egg

6 dl fløte

600 gr sukker

500 gr meierismør i terninger

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

350 gr finhakket mørk sjokolade

6 gr vaniljesukker eller en ts vaniljeekstrakt

Finn frem en tykkbunnet kjele. Ha i egg, fløte og sukker. Varmes opp til det tykner. Må IKKE koke.

Her er det viktig å røre hele tiden ellers så vil den svi seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når eggeblandingen har tyknet sett kjelen i kaldt vannbad i vasken. Dette kjøler ned kjelen slik at ikke eggeblandingen vil bli brent. Sett kjelen i kjøleskapet for å kjøle seg ned.

Finn så frem en ganske stor glassbolle. Eller en bolle som tåler høy temperatur/steam og en kjele som du kan ha glassbollen stående oppå.

Ha så smør, sjokolade og vaniljesukker/ekstrakt i bollen. Fyll litt vann i kjelen. Ikke så mye at det kommer opp til bollen.

Sett bollen oppå kjelen. Og la blandingen smelte over vannbadet.

Når alt er smeltet. Så skal den avkjøles.

Når eggeblandingen og sjokoladeblandingen er avkjølt så skal du blande disse to sammen.

Du vil kanskje bli litt stresset med at kremen ikke blir tykk! Men det vil den bli når den får stå litt. Rør i den av og til. Når du har fått perfekt konsistens på kremen så er det bare å begynne å fylle kaken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jeg deler mine to bunner i to. Setter den ene delen på ett kakefat. Ha raust med krem oppå som du stryker ut med en palett eller kniv.

Gjenta dette med alle lagene. Smør så krem rundt kaken og smør ett lag med krem på toppen av kaken.

Da er det pynting. Her kan du gjøre det enkelt eller vanskelig. Er helt opp til deg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du kan enten ta resten av sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyte krem på kaken. Du kan også sprøyte roseswirls.

Jeg sprøytet en enkel bord nederst på kaken og lagde sjokoladeblomster. De ser fancy og vanskelige ut å lage, men de er faktisk utrolig enkle å lage og gjør seg veldig bra på en kake eller på cupcakene;-)

Alt du trenger er smeltet sjokolade, bakepapir, kjøkkenkniv og litt tape.

Smelt sjokoladen over vannbad. Klipp ett bakepapir i strimler. Dypp kniven i sjokoladen. Dunk kniven forsiktig på kanten av bollen for å få av overflødig sjokolade. Legg så knivspissen oppå strimlen med bakepapir. Dra så kniven forsiktig mot deg. Slik at du drar sjokoladedråpen til ett blad.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så tar jeg en liten tapebit og taper fast øverste og nederste kanten på bakepapiret sammen. Men ikke for tett sammen. Ellers blir bøyen på bladet for rund. Avkjøl i kjøleskapet i ca 10 min.

Til å lage sjokoladeblomster så brukte jeg sjokolade riskuler som du får kjøpt i løsvekt på butikken. Du kan også bruke malters sjokoladekuler. Ta så mange kuler du trenger i en liten pose. Strø over gullpulver. Dette får du kjøpt på cacas, jernia, panduro etc. Lukk posen og rist godt. Ha de så over i en bolle og bruk en pensel for å børste bort overflødig gullstøv. Sett en kule på kaken og legg så blader av sjokolade rundt. Fint!! Ikke sant?

Denne vil imponere de fleste! Men HUSK at oppskriften er hemmelig!!!!

Oppskriften er levert av Klikk.no

Kokk: Leif Inge Bårdsen

Matmonster.blogg.no