33 gisler befridd fra hotell i Ouagadougou

Sikkerhetsstyrker har befridd 33 gisler fra hotellet i Ouagadougou som fredag kveld ble angrepet av væpnede menn.
Foto: Reuters / NTB scanpix
Sikkerhetsstyrker har befridd 33 gisler fra hotellet i Ouagadougou som fredag kveld ble angrepet av væpnede menn. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ouagadougou (NTB): 33 gisler, deriblant en minister, er befridd fra det angrepne hotellet i Burkina Fasos hovedstad Ouagadougou, opplyser landets kommunikasjonsminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gislene er blitt holdt inne på Splendid Hotel av en gruppe væpnede menn, som stormet bygningen fredag kveld.

Minst 20 mennesker ble drept i angrepet, og minst 15 andre ble såret. Natt til lørdag iverksatte burkinske og franske sikkerhetsstyrker en aksjon for å befri gislene.

– Minister Clement Sawadogo og 32 andre gisler er befridd. Operasjonen fortsetter, skriver kommunikasjonsminister Remis Dandjinou på Twitter, ifølge Reuters.

Nasjonaliteten til øvrige gisler eller de drepte er foreløpig ikke offentliggjort. Ifølge Utenriksdepartementet skal det ikke ha vært nordmenn på hotellet, som ligger i sentrum av Ouagadougou.

Den ytterliggående islamistgruppen al-Qaida i det islamske Maghreb (AQIM) har tatt ansvaret for angrepet. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus