Boston-bomberen får ikke ny rettssak

Dzjokhar Tsarnajev, som er dødsdømt for angrepet mot Boston Marathon i 2013, får ikke prøve saken sin på nytt.
Foto: Reuters / NTB scanpix
Dzjokhar Tsarnajev, som er dødsdømt for angrepet mot Boston Marathon i 2013, får ikke prøve saken sin på nytt. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Boston (NTB-Reuters): En amerikansk dommer har avvist Dzjokhar Tsarnajevs (22) begjæring om ny rettssak. Tsarnajev ble i fjor dømt til døden for angrepet mot Boston Marathon i 2013.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I uttalelsen fra dommer George O'Toole heter det at punktene Tsarnajevs advokat tok opp i begjæringen allerede var avgjort før rettssaken mot ham startet. Blant annet mente forsvarsadvokat Judith Clarke at det var umulig å finne en upartisk jury i Boston på grunn av den intense mediedekningen av angrepet.

– Det er ingen grunn til å tro at lokale medier ville dekket rettssaken mindre aktsomt dersom den ble flyttet til et annet distrikt, skriver O'Toole i den 37 sider lange beslutningen.

Han understreket samtidig at Clarke allerede i innledningen skriver at Tsarnajev har innrømmet at han utførte bombeangrepet sammen med sin storebror Tamerlan. Tsarnajevs forsvarere har konsentrert seg om å unngå dødsdom, framfor å prøve å bevise hans uskyld.

Tsarnajev ble 24. juni i fjor dømt til døden ved sprøyte for angrepet mot maratonløpet, som tok livet av tre mennesker og såret 264 andre.

Under rettssakens siste dag ba Tsarnajev ofrene om tilgivelse, før han så fikk dødsdommen forkynt. Han sitter nå i et høysikkerhetsfengsel i Colorado. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus