13 års fengsel for konedrap i Hemsedal

Mannen har innrømmet at han drepte kona si i boligen i Hemsedal. Han la henne i fryseren slik at barna ikke skulle oppdage det.
Mannen har innrømmet at han drepte kona si i boligen i Hemsedal. Han la henne i fryseren slik at barna ikke skulle oppdage det. Foto: Line Sandvik / NTB scanpix

Den 45 år gamle irakeren som i desember 2014 drepte kona i Hemsedal og puttet henne i fryseren, er i Hallingdal tingrett dømt til 13 års fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hanan Majid Mohammed, som også var hans kusine, var 34 år gammel da hun ble drept i parets leilighet i Ulsåk i Hemsedal 9. desember 2014. Det at hun ikke ville skille seg kostet henne livet.

Etter en samlet vurdering av alle omstendighetene ved drapet, fastsettes straffen til fengsel i 13 år, står det i dommen fra Hallingdal tingrett. Dommen er enstemmig, melder NRK.

Barna lekte i et annet rom

Aktor hadde bedt om fengsel i tolv og et halvt år for mannen.

Ifølge dommen drepte mannen kona mens barna lekte i et annet rom i leiligheten i Hemsedal. 45-åringen forklarte under rettssaken hvordan det svartnet for ham da kona sa hun ville skilles.

– Jeg fikk en lyd i ørene. Det var som om jeg hadde en motor inne i hodet mitt. Jeg følte meg ikke normal lenger, forklarte mannen til Hallingdal tingrett, ifølge Hallingdølen.

Han gråt da han forklarte retten hvordan han drepte kona i stua mens barna lekte i naborommet, før han gjemte liket i fryseboksen så barna ikke skulle oppdage det.

– Jeg beklager. Jeg kan ikke sette ord på det som har skjedd, sa han i tingretten.

Les også: Drapstallet blant de laveste på flere tiår

Dro til Irak

Paret var politiske flyktninger fra Nord-Irak og kom til Norge i 2009. Kona jobbet blant annet på Hemsedal asylmottak. Etter drapet reiste mannen tilbake til Irak. Derfra ringte han asylmottaket og fortalte at kona lå død i leiligheten.

På formiddagen 15. desember tok politiet seg inn i parets leilighet og fant Hanan i fryseboksen. Ektemannen kom tilbake til Norge seks dager senere og ble pågrepet.

Mannen har sittet varetektsfengslet siden pågripelsen og ble orientert om dommen av sin advokat Knut-Ole Bakke-Hansen torsdag kveld.

– Hans første reaksjon er at dommen er streng, og han vil nå bruke et par dager på å bestemme seg om han orker en ny runde i retten, sier Bakke-Hansen.

Paret har to barn som er tatt hånd om av barnevernet. I dommen heter det at barna trolig har hørt moren skrike, samt at de har hørt voldshandlingene i forkant av drapet.

45-åringen dømmes i tillegg til fengselsstraffen til betale 300.000 kroner i oppreisning og 8900 kroner i erstatning til hvert av barna. Han fradømmes også arveretten etter kona.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus