Kongen dropper Kirkemøtet for første gang

Kong Harald kommer ikke på Kirkemøtet i april. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Kong Harald kommer ikke på Kirkemøtet i april. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

For første gang deltar ikke kong Harald på Den norske kirkes toppmøte. Årets møte finner sted i Trondheim i april.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi er lei oss for at kongen ikke kommer til Kirkemøtet i Trondheim i april. Kongen har svart at han ikke har anledning til å være til stede, sier direktør Jens-Petter Johnsen i Kirkerådet til Vårt Land.

Kongen har ikke lenger en formell kirkelig lederrolle etter at Stortinget avviklet statskirken i 2012, men Johnsen sier at de opplever kongen som like aktiv i kirkelige sammenhenger.

Les også: – Fortielse av angrepene i Stockholm og Köln har vært totalt feil

– Vi ser ingen forandring i kongens deltakelse ved kirkelige arrangementer. Vi registrerer at kongehuset har styrket sin relasjon til andre tros- og livssynssamfunn, uten at vi kan se at det går på bekostning av kontakten med Den norske kirke, sier Johnsen.

Les også: Kong Harald var «lettere livredd» da han overtok

Ifølge avisen bærer fjorårets kongelige program preg av at kongefamilien mer enn tidligere orienterer seg også mot andre trosretninger. Det bekrefter Ingrid Rosendorf Joys, rådsleder i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn.

Les også: Kong Bhumibols elskede hund er død

– Vi har merket økende interesse fra hele kongehuset for å styrke kontakten med hele bredden av tros- og livssynssamfunn i Norge. Vi opplever en stor, positiv interesse og nysgjerrighet ikke minst fra kongeparet, sier Joys.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus