Stortap for Fredriksen på Oslo Børs

John Fredriksen har tapt stort på børs siden nyttår. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
John Fredriksen har tapt stort på børs siden nyttår. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): De London-baserte investorene John Fredriksen og Kristian Siem har tapt til sammen 6 milliarder kroner på Oslo Børs hittil i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Dagens Næringsliv har de største og mest profilerte investorene på Oslo Børs fått en real januar-kalddusj etter det som har vært børsens dårligste start på året noensinne på grunn av kollapsen i oljemarkedet.

Kypros' rikeste mann, skipsreder og investor John Fredriksen, har opplevd et verdifall i sine børsnoterte aksjer på rundt 5,5 milliarder kroner hittil i år.

Det største fallet gjelder tankrederiet Frontline, der aksjen er nede med 25 prosent siden nyttår. Fredriksen eier 51,7 prosent av aksjene i selskapet. Også for Seadrill fortsetter kursfallet, som betyr et verdifall på 1,08 milliarder kroner for Fredriksens aksjepost.

Også Kristian Siem taper penger. Lederen for industrikonsernet Siem Industries og styreleder i undervannsrørleggeren Subsea 7 har et estimert papirtap på rundt 900 millioner kroner.

Tobakksarvingen Johan H. Andresen og hans familie har tapt i overkant av en halv milliard kroner. Men blant de aller største børstaperne er selskapet Thin Film, med et fall på 33 prosent, der investoren Rune Sundvall er største aksjonær. Hans aksjer har et verdifall på 190 millioner kroner. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus