– Ted Cruz oppga ikke valgkamplån i 2012

Republikaneren Ted Cruz møter tilhengere under et valgkampmøte i Hudson tirsdag. Foto: Brian Snyder / Reuters
Republikaneren Ted Cruz møter tilhengere under et valgkampmøte i Hudson tirsdag. Foto: Brian Snyder / Reuters Foto: NTB scanpix

Republikaneren Ted Cruz skal ha unnlatt å opplyse myndighetene om et lån fra Goldman Sachs på 500.000 dollar, som bidro til hans vellykkede valgkampanje for en plass i Senatet i 2012.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge New York Times er ikke lånet fra Goldman Sachs, investeringsbanken Ted Cruz har permisjon fra som administrerende direktør, oppgitt til den føderale valgkommisjonen (FEC). Myndighetene krever at alle kandidater oppgir hvem de mottar økonomisk støtte fra i politiske valgkamper. Ted Cruz hevder at det kommer av en «teknisk og utilsiktet arkiveringsfeil».

Les også: Måling: Trump ville slått republikanerne, men ikke Clinton

– Disse lånene er blitt oppgitt gang på gang. Hvis de ikke ble arkivert akkurat slik FEC krever, så får vi endre på det. Men all informasjon har vært offentlig tilgjengelig i mange år, sa Cruz onsdag.

Les også: Donald Trump: – Det blir lett å slå Hillary Clinton

Ted Cruz er blant de tolv politikerne som kjemper om å bli republikanernes presidentkandidat. En fersk meningsmåling utført for CBS News og New York Times viser at Trump har et solid forsprang til utfordrerne. 36 prosent støtter den kontroversiell mangemilliardæren, mens 19 prosent holder en knapp på Cruz, som er nummer to i feltet i målingen.

Personvernpolicy