Charlie Hebdo med nok en kontroversiell Alan-tegning

Hva ville den syriske gutten Alan Kurdi blitt om han ikke druknet under flukten til Europa? En rumpegrafsende asylsøker i Köln, mener satiremagasinet Charlie Hebdo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bildet av den druknede treåringen på stranden på den greske ferieøya Kos rørte en hel verden da det ble publisert i september i fjor. Nå må Charlie Hebdo tåle kraftig kritikk i sosiale medier for en satirisk tegning av Alan.

Magasinets siste utgave inneholder nemlig en tegning som tilsynelatende antyder at alle migranter på en eller annen måte er involvert i de mange overfallene mot kvinner under nyttårsfeiringen i den tyske byen Köln.

Alan tegnes i voksen utgave som en umenneskeliggjort skikkelse som jager en kvinne. Teksten til tegningen, gjengitt av blant andre The Independent , kan oversettes slik: «Hva ville lille Alan vokst opp til å bli? En rumpegrafser i Tyskland».

I september publiserte Charlie Hebdo en annen tegning av Alan Kurdi, der han lå druknet under et McDonald's-skilt. Meningen var å kritisere forbrukersamfunnet, men kritikere anklaget tegneren for rasisme.

Charlie Hebdo har i mange år vært kjent for sine kontroversielle tegninger og harselering med religion. I januar i fjor ble tolv personer drept da islamister gikk til angrep i magasinets redaksjonslokaler i Paris. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus