Meny

Slår alarm om helsejournal-mangler blant asylsøkere

Preben Aavitsland, kommuneoverlege i Arendal og leder for Smittevernlegene, etterlyser bedre helsejournaler blant asylsøkere. Foto: Morten Holm / NTB SCANPIX Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges kommuneleger krever at Folkehelseinstituttet løser problemene med manglende vaksiner og helsejournaler blant asylsøkere.

I et brev til Folkehelseinstituttet fra Smittervernlegene står det at asylsøkere kommer til akuttovernattingsplasser og ordinære asylmottak uten at det følger med helsejournaler.

– Det er vanskelig for kommuneleger å vite hvilke undersøkelser som er gjort av asylsøkerne før de kommer til kommunen. Det fører til at undersøkelser gjøres flere ganger, eller at undersøkelser som er gjort, følges ikke opp, sier Preben Aavitsland, kommuneoverlege i Arendal og leder for Smittevernlegene til Agderposten.

Les også: — Kan gi færre asylsøkere til Norge

Dette fører til mye ekstraarbeid og frustrasjon for Smittevernlegene, som er et frittstående nettverk for landets smittevernansvarlige kommuneleger.

Les også: Barneombudet kritisk til Listhaug-forslag

I svaret fra Folkehelseinstituttet står det at overføring av journaler er et kritisk punkt for tuberkuloseundersøkelsen, og at det jobbes intensivt med å forbedre systemet.

Smittevernlegene og Folkehelseinstituttet er enige i at det generelt er liten smittefare mellom asylsøkerne, og fra asylsøkerne til den øvrige befolkningen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus