Ansatte i den katolske kirke føler seg uglesett av ledelsen

Politiet bærer ut beslag fra kontorene til Oslo bispedømme i februar 2015. Foto Cornelius Poppe / NTB scanpix
Politiet bærer ut beslag fra kontorene til Oslo bispedømme i februar 2015. Foto Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): I kjølvannet av medlemsjuks-saken i Oslo katolske bispedømme, opplever ansatte i kirken at ledelsen forfølger egne ansatte og forsøker å presse ut kritikere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilder i Oslo katolske bispedømme sier til Aftenposten at kirkeledelsen ser nedover i organisasjonen og stempler ansatte som stiller seg kritiske til håndteringen av medlemsjuks-saken, offentlig og innad i kirken, som illojale.

Minst fire administrasjonsansatte har sluttet etter at biskop Bernt Eidsvig og økonomisjef Pham Cong Thuan ble siktet for å ha jukset med menighetens medlemstall.

I kirken jobber 70 ansatte, og de aller fleste dyrker sin tro i menigheten. Lojalitetsbånd løper på tvers av generasjoner, ekteskap og familier. Ifølge en rapport fra Arbeidstilsynet som Aftenposten har fått innsyn i, var det blant de ansatte ulike holdninger til medlemsjuks-saken, og dette er blitt en kilde til konflikt.

Administrativ leder i kirken, Lisa Wade, understreker overfor avisen at hun ikke kjenner seg igjen i bildet som tegnes av en kirkeledelse som forfølger sine egne ansatte. (©NTB)