IS tar ansvaret for angrep mot pakistansk konsulat

Afghanske sikkerhetsstyrker sikrer området etter selvmordsaksjonen mot det pakistanske konsulatet i Jalalabad.
Afghanske sikkerhetsstyrker sikrer området etter selvmordsaksjonen mot det pakistanske konsulatet i Jalalabad. Foto: Parwiz / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

IS har tatt på seg ansvaret for angrepet mot Pakistans konsulat i den afghanske byen Jalalabad onsdag, der sju afghanske regjeringssoldater ble drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Sju soldater fra sikkerhetsstyrkene våre ble drept og sju ble såret som et resultat av dette terroristangrepet, sier en talsmann for det afghanske innenriksdepartementet, Sediq Sediqqi.

Alle de tre som deltok i angrepet ble drept, den en av dem etter å ha utløst en sprengladning ved inngangen til konsulatet. To av angriperne barrikaderte seg deretter i en nabobygning, men ble drept i skuddveksling med sikkerhetsstyrkene kort tid etter.

Militante islamister som har sverget troskap til den ytterliggående gruppa IS, har de siste månedene forsøkt å ta kontroll over flere distrikter i Nangarhar-provinsen øst i Afghanistan.

Det er uklart hvor stor oppslutning IS har i området, men en talsmann for afghansk politi hevdet sist helg at 20 antatte IS-opprørere var drept i amerikanske droneangrep i provinsen.