Mexico vil ikke etterforske Penn etter «El Chapo»-intervju

Mexicanske myndigheter sier at de vil ikke etterforske skuespillerne Sean Penn og Kate Del Castillo etter intervjuet Penn hadde med Joaquin «El Chapo» Guzman i oktober. Foto: Reuters / NTB scanpix
Mexicanske myndigheter sier at de vil ikke etterforske skuespillerne Sean Penn og Kate Del Castillo etter intervjuet Penn hadde med Joaquin «El Chapo» Guzman i oktober. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mexico sier de ikke vil ta noen juridiske skritt mot skuespillerne Sean Penn og Kate Del Castillo etter intervjuet med narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzman.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Intervjuet Hollywood-stjernen Sean Penn gjorde med Guzman skal ha ført til at pågripelsen av narkobaronen i forrige uke.

Ifølge regjeringens talsperson Eduardo Sanchez vil ikke Mexico etterforske skuespillerne Sean Penn og Kate Del Castillo direkte, men de vil undersøke omstendighetene rundt intervjuet for Rolling Stone som fant sted i oktober. Det var den mexicanske skuespillerinnen Del Castillo som gjorde det mulig for Penn å intervjue Joaquin «El Chapo» Guzman i jungelen nordvest i Mexico. Det sju timer lange intervjuet skal ha ført til at mexicanske myndigheter kunne pågripe narkobaronen i forrige uke.

Les også: Politiet vil spørre ut Sean Penn om møtet med «El Chapo»

58 år gamle Guzman har i en årrekke ledet det såkalte Sinaloa-kartellet, som har smuglet store mengder kokain, marihuana og metamfetamin til USA. Formuen hans er anslått til 8 milliarder kroner, og for mange mexicanere regnes han som en helt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Pågrepede «El Chapo» ville lage film om seg selv

Den første gangen han ble pågrepet var i 1993, men etter åtte år bak murene greide han å rømme i 2001. Først 13 år senere ble han pågrepet igjen, men denne gangen ble oppholdet i fengsel kortvarig. I juli i fjor flyktet narkokongen gjennom et hull i dusjen i cella, for deretter å flykte på en skinnegående motorsykkel gjennom en halvannen kilometer lang tunnel bygd av gode hjelpere.