Måling: Clintons ledelse kraftig redusert

Bernie Sanders tar kraftig innpå Hillary Clinton i en ny meningsmåling.
Foto: Jim Young / Reuters / NTB scanpix
Bernie Sanders tar kraftig innpå Hillary Clinton i en ny meningsmåling. Foto: Jim Young / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

New York (NTB): Bernie Sanders nærmer seg Hillary Clinton i popularitet blant de demokratiske velgerne, viser en fersk meningsmåling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I målingen utført for New York Times og CBS News får Clinton 48 prosents oppslutning blant de demokratiske velgerne, mens Sanders får 41 prosent av stemmene.

Det antyder at Demokratenes nominasjonskamp til høstens presidentvalg kan bli langt jevnere enn tidligere antatt. Mens Clintons ledelse var på 20 prosentpoeng i tilsvarende måling for bare én måned siden, er hun nå kun 7 prosentpoeng foran sin nærmeste rival.

Det er særlig velgere under 45 år som har Sanders som sin favoritt. I denne gruppen svarer hele to tredeler av de spurte at de vil støtte Vermont-senatoren.

Samtidig sier sju av ti demokratiske velgere, inkludert de fleste av Sanders' støttespillere, at de tror Clinton vil vinne partiets nominasjonsvalg.

Målingen er tatt opp mellom 7. og 10. januar. Blant de spurte er det 389 demokratiske velgere, og målingen har en feilmargin på 6 prosentpoeng. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus