Obama: – Frykt ikke framtiden

USAs president Barack Obama holder sin siste State of the Union-tale til folket natt til onsdag norsk tid.
Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB scanpix
USAs president Barack Obama holder sin siste State of the Union-tale til folket natt til onsdag norsk tid. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Washington (NTB-AFP-Reuters): Barack Obama vil oppfordre det amerikanske folk til ikke å frykte framtiden når han holder sin årlige tale om rikets tilstand.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kommer fram i utdrag fra talen som er sluppet av Det hvite hus. Obama holder tirsdag kveld (natt til onsdag norsk tid) sin siste State of the Union-tale som USAs president.

– Vi lever i en tid med ekstraordinære endringer. Og enten vi liker det eller ikke, vil disse endringene bare akselerere i tempo, vil Obama si, før han legger til at man ikke må frykte disse endringene.

– USA har vært gjennom store endringer før. Hver gang har det vært noen som har fortalt oss at vi må frykte framtiden, at vi må bremse endringene, og som har lovet at vi kan gjenvinne gammel storhet om vi bare får det som truer USA under kontroll. Og hver gang har vi overvunnet den frykten, lyder det i presidentens tale.

Obama understreker samtidig at dersom USA skal takle endringene som kommer i framtiden, må folket stå sammen og politikken endres.

– Framtiden vi ønsker – med muligheter og sikkerhet for våre familier, økt levestandard og en levedyktig og fredelig planet for våre barn – alt dette er innen rekkevidde, sier Obama i talen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus