Jostein Nielsen: – Det verste jeg har opplevd

Jostein Nielsen, nestleder for Frelsesarmeens virksomhet i Øst-Europa, ble lettere skadd i eksplosjonen i Istanbul tirsdag. Foto: Frelsesarmeen / NTB scanpix
Jostein Nielsen, nestleder for Frelsesarmeens virksomhet i Øst-Europa, ble lettere skadd i eksplosjonen i Istanbul tirsdag. Foto: Frelsesarmeen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jostein Nielsen slapp fra terroraksjonen i Istanbul med skade i et kne. – Vi har vært ute en vinternatt før vi, men dette er nok det verste jeg har opplevd, sier 59-åringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nielsen var i Istanbul sammen med kona Magna Våje Nielsen da bomben gikk av like i nærheten av dem tirsdag formiddag. Begge var på gjennomreise i Istanbul og skulle egentlig ta et tidligere fly til Moldova. Flyet ble imidlertid forsinket på grunn av tåke, og paret bestemte seg for å bli værende og utnytte dagen i Istanbul. Like ved Sultanahmet-moskeen havnet de midt i terroren.

– Jeg hørte først et smell som jeg tror er det som utløste bomben. Deretter kom det virkelige smellet. Jeg kjente at kneet mitt sluttet å virke. Det lå menneskerester over hele plassen, sier Nielsen til TV 2.

Les også: Tyrkias statsminister: – Selvmordsbomber var IS-medlem

Selv ble Jostein Nielsen kjørt til sykehus der han ble operert og bandasjert. Kona slapp uskadd fra terroraksjonen.

– Vi har vært ute en vinternatt før vi, men dette er nok det verste jeg har opplevd, sier Nielsen som er nestleder for Frelsesarmeens virksomhet i Øst-Europa.

Magna Våje Nielsen, som jobber for Frelsesarmeen i Moldova, forteller også om grufulle scener.

Les også: Direkterapportering om eksplosjonen i Istanbul