UD ber nordmenn unngå folkeansamlinger i Tyrkia

En gateselger står på den tomme plassen foran Den nye moské etter angrepet som rammet det historiske området Sultanahmet i Istanbul tirsdag.
En gateselger står på den tomme plassen foran Den nye moské etter angrepet som rammet det historiske området Sultanahmet i Istanbul tirsdag. Foto: Osman Orsal / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Utenriksdepartementet endrer ikke det offisielle reiserådet for Tyrkia, men viser til en generell terrortrussel og ber norske tilreisende unngå demonstrasjoner og folkeansamlinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er en generell terrortrussel for Tyrkia. Voldelige angrep er blitt gjennomført av terrorgrupper også i de større byene, som Ankara og Istanbul, sier pressevakt Astrid Sehl i UD.

Nordmenn i Tyrkia oppfordres videre til å følge lokale råd og til å utvise vanlig aktsomhet i tråd med UDs reiseinformasjon på regjeringens nettsider.

– Norske borgere som oppholder seg i, eller som planlegger å reise til Tyrkia oppfordres til å registrere sin reise på reiseregistrering.no, slik at norske myndigheter kan komme i kontakt ved behov, tilføyer Sehl.

Les også: Dødelig bombe rystet Istanbuls gamleby

Tyrkiske myndigheter mener en syrisk selvmordsbomber sto bak angrepet i Sultanahmet i Istanbuls gamleby tirsdag.

Minst 10 mennesker ble drept og 15 såret, deriblant en nordmann.

DIREKTE: Få oppdateringer fra situasjonen i Tyrkia fortløpende her