– Fortielse av angrepene i Stockholm og Köln har vært totalt feil

Harald T. Nesvik, parlamentarisk leder i Frp.
Harald T. Nesvik, parlamentarisk leder i Frp. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix

Nå advarer Fremskrittspartiets parlamentariske leder Harald Tom Nesvik mot å legge lokk på debatten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ingen er tjent med at ikke samfunnet blir informert om utfordringene. Det er i så fall en totalt feil måte å håndtere integrering på, sa Nesvik om hendelsene og avsløringene om at de ble forsøkt fortiet.

– Vi kan ikke akseptere disse angrepene, for det er totalt brudd på våre verdier. Det vil vi aldri gå med på, sa Nesvik under stortingsdebatten tirsdag om innvandring og integrering.

Les også: Spent i Köln etter angrep på innvandrere

Skandale

Det er en total skandale at angrepene på kvinner i Köln og Stockholm er forsøkt dysset ned, sier SVs nestleder Snorre Valen.

– Når politi og myndigheter dysser ned slike saker fordi de frykter konsekvensene fordi flere av gjerningspersonene har minoritetsbakgrunn, er det en total skandale og en gavepakke til høyreekstreme, sier Valen til NTB.

Han legger til at politiets håndtering er dobbelt ødeleggende:

– For det første bekrefter det de farlige forestillingene om at myndighetene driver sensur og sammensvergelser. For det andre er det er et kraftig signal til unge kvinner om at deres ve og vel er underordnet en politisk agenda i myndighetsapparatet, sier Valen.

Les også: Tyskland ventes å gi detaljer om overfallsetterforskning

– Ikke bare innvandrere

Han understreker at det alltid skal slås hardt ned på trakassering og voldtekt – noe SVs stortingsrepresentant Karin Andersen også gjorde da hun holdt partiets hovedinnlegg i integreringsdebatten i Stortinget tirsdag.

Andersen la også til at kjønnstrakassering er et generelt problem.

– Trakassering av kvinner og jenter er dessverre et problem også på andre arenaer. Nå kan patriarkalske verdier stå tyngre i noen innvandrermiljøer, men vi må ikke late som om dette bare er handlinger som innvandrere utfører, sa Andersen.

Les også: Aggressiv demonstrasjon i Köln

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus