Røde Kors ber kommuner inngå avtale med frivillige

Tirsdag overleverer Røde Kors en rapport til justiskomiteen på Stortinget.
Tirsdag overleverer Røde Kors en rapport til justiskomiteen på Stortinget. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Flere kommuner må inngå skriftlige beredskapsavtaler med frivillige organisasjoner, mener Røde Kors, som frykter liv kan gå tapt på grunn av dårlig beredskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag overleverer organisasjonen en rapport til justiskomiteen på Stortinget med flere anbefalinger om tiltak for å styrke beredskapen, melder NRK.

– Når ekstremværet kommer, må man vite hvilke ressurser man har tilgjengelig og hvem som skal gjøre hva. Derfor er det viktig at man både får til samarbeidsavtaler og at man øver sammen, sier generalsekretær Åsne Havnelid i Røde Kors.

Les også: Røde Kors fjerner sine frivillige fra asylmottak

– Jeg vet at kommunene har mye de skal håndtere, men vi har ikke råd til å la være å ha en god beredskap, sier Havnelid.

Hun frykter i ytterste konsekvens at liv går tapt og at lokalbefolkningen ikke får den hjelpen de trenger.

Også tidligere har Røde Kors tatt til orde for skriftlige beredskapsavtaler mellom kommuner og frivillige organisasjoner. I 2014 kom rapporten "Felles beredskap – Felles ansvar" , der det kom fram at bare fire av ti kommuner har inngått slike avtaler.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus