FBI utvider etterforskningen av Clintons eposter

FBI skal se nærmere på om Hillary Clinton kan ha brutt loven da hun brukte en privat epostkonto i jobben som USAs utenriksminister.
FBI skal se nærmere på om Hillary Clinton kan ha brutt loven da hun brukte en privat epostkonto i jobben som USAs utenriksminister. Foto: Aaron P. Bernstein / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

FBI utvider etterforskningen av Hillary Clintons bruk av en privat epostkonto for å se om den tidligere utenriksministeren kan ha brutt offentlige korrupsjonslover, melder Fox News.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etterforskerne har over lengre tid gransket om Clinton har håndtert klassifisert informasjon gjennom sin private epostkonto da hun var amerikansk utenriksminister fra 2009 til 2013.

Nå vil FBI utvide etterforskningen for å se nærmere på om hun kan ha blandet arbeidet med stiftelsen Clinton Foundation sammen med jobben som utenriksminister. Det opplyser tre anonyme FBI-kilder til Fox News.

Les også: Clinton: Ingen er bedre kvalifisert enn min kone

– Agentene etterforsker den mulige overlappen mellom donasjoner til Clinton Foundation og tildelingen av kontrakter fra utenriksdepartementet, samt om regelverket er fulgt, sier én av kildene.

Les også: Bush: Trump gir seieren til Clinton

Clinton har selv uttalt at hennes kommunikasjonspraksis var utbredt i regjeringen og at det ikke finnes bevis for at hun har brutt loven.

I et intervju med Des Moines Register kaller Clinton Fox News' opplysninger for «uansvarlige anklager uten kilder og uten grunnlag».

Les også: Måling: Trump ville slått republikanerne, men ikke Clinton

Clinton leder klart an i nominasjonskampen om å bli Demokratenes kandidat til presidentvalget kommende høst.