Skatteekspert advarer mot svart arbeid

Oslo (NTB): Småjobber fordelt mellom privatpersoner på nett kan ta av i den nye delingsøkonomien, og flere etterlyser bedre regelverk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Internett gjør det lettere å koble selger og kjøper av småjobber og kan derfor bidra til økt omfang av svart arbeid. Er du arbeidstaker, vil for eksempel arbeidsgiver rapportere din inntekt. Med småjobber stiller dette seg annerledes både fordi man skal selvrapportere og fordi grensa for skatteplikt er skjønnsbasert. Det er vanskelig å se hvordan man skal få regulert dette fullgodt, sier skatteekspert og professor Guttorm Schjeldrup ved Norges Handelshøyskole til Klassekampen.

Ifølge avisen håper Finn.no å formidle småjobber for 7 milliarder kroner på nett i løpet av kort tid, men selskapets direktør Sondre Gravir etterlyser bedre tilpassede skatteregler.

– Det er altfor vanskelig å skjønne når man skal betale skatt. Mange betaler skatt, og alle ønsker å betale, men det er ikke alltid lett å skjønne systemet, sier han. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus