Fransk minister vil se klimahandling

Frankrikes miljøvernminister Ségolène Royal mener det er på tide at de 195 landene som ble enige om klimaavtalen gjør ord til handling.
Foto: Stephane Mahe / Reuters / NTB scanpix
Frankrikes miljøvernminister Ségolène Royal mener det er på tide at de 195 landene som ble enige om klimaavtalen gjør ord til handling. Foto: Stephane Mahe / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

New York (NTB-AFP): Tiden er inne for at de 195 landene som ble enige om klimaavtalen i Paris gjør ord til handling, mener Frankrikes miljøvernminister Ségolène Royal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag var Royal i møte med FNs generalsekretær Ban Ki-moon i New York for å diskutere hvordan man raskt kan sette klimatiltakene ut i livet. Målet er å redusere utslippet av klimagasser og begrense den globale oppvarmingen.

– Ethvert land må nå omsette sine nasjonale forpliktelser i konkrete handlinger, sa Royal på vei ut av møtet.

En formell signeringsseremoni for klimaavtalen skal holdes i FNs hovedkvarter på Earth Day 22. april. I disse dager går det ut invitasjoner til seremonien til alle de involverte landende, og både FN og Frankrike håper at stats- eller regjeringsoverhoder vil stille opp for å opprettholde en «forpliktelse på et høyt nivå».

– Det er veldig viktig at Europa går foran som et eksempel for overgangen til ren energi, sier Royal.

Den historiske enigheten om en klimaavtale kom i stand i Paris i desember og skal etter planen tre i kraft fra 2020. (©NTB)