15 års fengsel for kinesisk eks-viseminister

Beijing (NTB-Reuters): En tidligere kinesisk viseminister for offentlig sikkerhet, Li Dongsheng, er dømt til 15 år i fengsel for korrupsjon, melder den statlige TV-kanalen CCTV.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Li var tiltalt for å ha tatt imot ulovlige midler på til sammen 22 millioner yuan (30 millioner kroner) og for å ha misbrukt makt i stillinger han hadde mellom 1996 og 2013. Rettssaken gikk for en domstol i Tianjin nordøst i Kina i oktober.

Li har bånd til Kinas tidligere sikkerhetssjef Zhou Yongkang, som i fjor ble dømt til livstid i fengsel for korrupsjon. Det skjedde etter en hemmelig rettssak om Kinas mest sensasjonelle korrupsjonsskandale på 70 år.

Da det ble startet etterforskning mot Li, var han en av ni tjenestemenn med tittelen viseminister i det mektige departementet for offentlig sikkerhet, som har ansvaret for Kinas politistyrker.

Ifølge nyhetsbyrået Xinhua skal Li ha beholdt 5 av 22 millionene yuan han var tiltalt for å ha tatt imot i bestikkelser. Resten ble angivelig overført til broren Li Fusheng.

De statlige kinesiske mediene har ikke kommet med flere detaljer fra dommen, men CCTV rapporterer at Li signaliserte at han ikke kommer til å anke. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus