Paul og Fiorina vraket fra presidentdebatt

Kentucky-senator Rand Paul sliter på meningsmålingene og er utelatt fra torsdagens TV-debatt mellom de republikanske presidentkandidatene.
Foto: David Becker / Reuters / NTB scanpix
Kentucky-senator Rand Paul sliter på meningsmålingene og er utelatt fra torsdagens TV-debatt mellom de republikanske presidentkandidatene. Foto: David Becker / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Washington (NTB-Reuters): Sju republikanske presidentkandidater er invitert til TV-debatt torsdag kveld. Blant dem er ikke Rand Paul, Carly Fiorina, Mike Huckabee eller Rick Santorum.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det betyr at debatten arrangeres med sju mannlige kandidater. Fox Business Network har valgt ut fra kanalens meningsmålinger, og de som får sjansen til å tale sin sak torsdag kveld er Donald Trump, Ted Cruz, Marco Rubio, Ben Carson, Chris Christie, Jeb Bush og John Kasich.

Den tidligere Hewlett-Packard-sjefen Carly Fiorina startet valgkampen med solid oppslutning på meningsmålingene, men har falt kraftig og har nå for lite støtte til å bli invitert til TV-debatt. I stedet vil hun delta i den såkalte undercard-debatten tidligere på kvelden sammen med tidligere Arkansas-guvernør Mike Huckabee og tidligere senator i Pennsylvania, Rick Santorum.

Rand Paul, senator fra Kentucky, virker derimot hakket mer fornærmet og sier til CNN at han ikke stiller i debatten mellom de fire kandidatene med lavest oppslutning på Fox' meningsmålinger.

Som ventet er heller ikke Jim Gilmore, som i lang tid har hatt under 1 prosents oppslutning fra de republikanske velgerne, invitert til debatten.

Donald Trump har for øyeblikket en solid ledelsen blant de elleve som ønsker å bli Republikanernes kandidat til presidentvalget i november. Nærmest ham følger Cruz og Rubio. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus