Høie vil ha flertall av kvinnelige sykehussjefer

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) vil ha flere kvinnelige toppsjefer i sykehussektoren. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) vil ha flere kvinnelige toppsjefer i sykehussektoren. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) vil ha en betydelig økning av kvinnelige toppsjefer i sykehussektoren. Kvinnene må i alle fall utgjøre 60 prosent, mener han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helseministeren vil annonsere dette når han tirsdag formiddag holder sin årlige sykehustale, skriver Dagens Næringsliv.

I dag er 60 prosent av toppledelsen i spesialisthelsetjenesten menn, mot 40 prosent kvinner. Høie mener at det i alle fall bør være motsatt – minst 60 prosent kvinner i toppledelsen. Omkring 75 prosent av sykehusenes ansatte er kvinner.

– Jeg kommer til å stille krav til helseregionene og alle etater om at de tar ansvar for å sikre rekrutteringen av kvinnelige ledere, sier Høie til avisen.

På spørsmål om kravet om et flertall kvinner også gjelder blant styrelederne i helseforetakene, svarer Høie:

– Det må ikke nødvendigvis være et flertall blant styrelederne, men det må være en balanse. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus