Venezuelas høyesterett slo tilbake mot nasjonalforsamlingen

Opposisjonslederen Henry Ramos Allup møter motstand i Venezuelas høyesterett.
Foto: Carlos Garcia Rawlins / Reuters / NTB scanpix
Opposisjonslederen Henry Ramos Allup møter motstand i Venezuelas høyesterett. Foto: Carlos Garcia Rawlins / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Caracas (NTB-Reuters-AFP): Venezuelas høyesterett har besluttet at nasjonalforsamlingens avgjørelser er ugyldige fram til tre utestengte representanter blir fjernet fra sine stillinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beslutningen kommer få dager etter at nasjonalforsamlingen trosset høyesteretts kjennelse og tok tre folkevalgte politikere i ed til tross for at de granskes for stemmejuks. Dermed fortsetter maktkampen for fullt etter at de borgerlige partiene skaffet seg to tredels flertall i siste valg.

I desember utestengte høyesterett fire folkevalgte – tre fra den borgerlige opposisjonen og én støttespiller av regjeringen – fordi det regjerende sosialistpartiet kom med anklager om uregelmessigheter i forbindelse med valget.

Høyesteretts medlemmer er utpekt av landets sosialistiske president Nicolás Maduro, og opposisjonen har kalt beslutningen fra forrige måned et «rettskupp». Og i forrige uke valgte nasjonalforsamlingens nye president Henry Ramos Allup å ta de tre utestengte politikerne i ed.

– Avgjørelser som er tatt eller vil bli tatt av nasjonalforsamlingen mens disse borgerne er innlemmet, vil bli annullert, uttaler høyesterett i landet.

– Det logiske, fornuftige og demokratiske steget er at nasjonalforsamlingens lederskap opphever edfestelsen av disse politikerne. Om nasjonalforsamlingen viser forakt (for retten), vil ingen anerkjenne den, heter det videre. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus