Sør-Korea innskrenker adgangen til Kaesong

Sør-Korea vil begrense antallet arbeidere i industriparken Kaesong til minimumsnivå etter Nord-Koreas atomprøvesprengning. Foto: Kim Hong-ji / Reuters / NTB scanpix
Sør-Korea vil begrense antallet arbeidere i industriparken Kaesong til minimumsnivå etter Nord-Koreas atomprøvesprengning. Foto: Kim Hong-ji / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sør-Korea vil begrense antallet arbeidere på Kaesong, industriområdet landet har felles med Nord-Korea, til laveste nødvendige nivå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skjer dager etter at Nord-Korea gjennomførte sin fjerde atomprøvesprengning.

Sør-Koreas gjenforeningsdepartement sier det vil begrense adgangen til den felles industrisonen. Antallet arbeidere som oppholder seg i Kaesong skal holdes på «minste nødvendige nivå» fra tirsdag denne uken.

Les også: USA og Japan i møte om Nord-Korea

En talsmann for departementet sier at tiltaket skjer for å beskytte sørkoreanske borgere. I forrige uke testet Nord-Korea en hydrogenbombe, og Sør-Korea svarte med å skru på høyttalere som spyttet ut propaganda mot Kim Jong-uns regime.

Les også: USA sendte bombefly over Sør-Korea

I desember ble Kaesong brukt til høynivåsamtaler mellom de to nabolandene, som har hatt et svært betent forhold i flere tiår.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus