Håper å finne svart boks fra styrtet postfly lørdag

Et stillbilde fra Luftforsvarets video viser havaristedet til postflyet som var på vei fra Gardermoen til Tromsø da det styrtet i Gällivare-fjellene ved grensen til Norge. Foto: Luftforsvaret NATO QRA Bodø / NTB scanpix
Et stillbilde fra Luftforsvarets video viser havaristedet til postflyet som var på vei fra Gardermoen til Tromsø da det styrtet i Gällivare-fjellene ved grensen til Norge. Foto: Luftforsvaret NATO QRA Bodø / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lørdag fortsetter undersøkelsene ved ulykkesstedet hvor et postfly styrtet natt til fredag. Politiet håper på å finne flyets svarte boks.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På krasjstedet er det bare små fragmenter igjen etter flyet, og det er derfor usikkert om flyets ferdskriver er intakt.

Helikopterpiloten som var først på stedet etter ulykken, Kjell Arvidsson, forteller at området er et eneste stort krater.

Les også: Postflyet styrtet loddrett ned i bakken

– Det ser ut som at man har sluppet en bombe. Det er et stort brunt hull i bakken. Man ser ingen metallbiter eller noe, det er bare opprevet jord, sier han til Expressen.

Svensk politi ankom ulykkesstedet fredag ettermiddag, men måtte etter en stund avslutte undersøkelsene da det ble mørkt. Så langt er det ikke gjort funn av flyets ferdskriver, også kalt svart boks, og søket etter den fortsetter lørdag.

– Forhåpentligvis finnes det deler igjen av den svarte boksen som kan brukes, sier kriminalinspektør Patrik Ström hos politiet i Norrbotten i Sverige.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus