Nordmenn i Hurghada hørte skrik og skuddsalver

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordmenn som bor på hotellet Bella Vista Hotel i Hurghada i Egypt, som fredag ble angrepet av væpnede menn, forteller om skuddsalver og at det ble ropt «Allahu akbar». Ingen av de ni norske turistene som bodde på hotellet, ble såret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

To væpnede menn angrep hotellet. En av dem, en 21 år gammel mann, ble drept av politiet, og den andre ble alvorlig skadd da de forsøkte å flykte fra stedet, sier politiet ifølge Ahram Online.

– Vi var på hotellrommet da angrepet startet. Vi skrudde av lysene og var stille. Jeg talte totalt 21 skudd. De virket målrettede, for det var korte skuddsalver etter hverandre. Det var skremmende, sier Mats Kristoffer Vale (24) til VG.

Vale forteller til avisen at det ble ropt «Allahu akbar» og at han gjemte seg i mørket på rommet sammen med foreldrene Tone Vale (51) og Jarle Helgetveit (50) i tjue minutter, før de ble tatt med av hotellets ansatte til en takterrasse et stykke unna.

Bakgrunn: Tre turister såret i hotellangrep i Egypt

– To menn ligger urørlige

Norske Jon Torp (50), en av de andre hotellgjestene, hørte også skudd og høye skrik.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg lå inne på rommet mitt da jeg hørte høye skrik. Jeg gikk ut på balkongen og kunne se en mann vifte med et stort flagg med hvit skrift, sier Torp til VG.

Han gikk tilbake til hotellrommet. Derfra kunne han høre minst 24 skudd bli avfyrt. Etterpå kunne han se to menn som lå urørlige på bakken.

– Det er flomlys her nå så vi ser kroppene, en ligger her ute og ligger like innenfor resepsjonen, fortalte nordmannen til avisen.

Les også: Turistminister: – Angrep på hotell var ransforsøk

Tre såret

Ifølge det egyptiske innenriksdepartementet er to østerrikere og en svenske såret i angrepet. Svensk DU bekrefter overfor TT at en svenske er skadd. Det var tidligere spekulasjoner om en såret danske, men det danske utenriksdepartementet opplyser til Ritzau at ikke noe tyder på at dansker er såret i angrepet.

Hurghada er et kjent reisemål for turister og ligger ved kysten av Rødehavet. Norske myndigheter fraråder ikke reiser dit.

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Utenriksdepartementet fraråder reiser til eller opphold som ikke er strengt nødvendig til Egypt, med unntak av Kairo og Alexandria og strekningen mellom disse byene, turistområdene ved vestsiden av Rødehavet (inkludert Hurghada) og Nildalen mellom Luxor og Abu Simbel samt reiser mellom disse delene av Nildalen og turiststeder ved Rødehavskysten» heter det i departementets reiseråd.

Les også: Utvider reiseforsikringen for kunder i Hurghada