Et flertall av britene vil forlate EU

Storbritannias statsminister David Cameron jobber intenst med å reforhandle britenes medlemsvilkår i EU. Foto: Reuters / NTB scanpix.
Storbritannias statsminister David Cameron jobber intenst med å reforhandle britenes medlemsvilkår i EU. Foto: Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

43 prosent av britiske velgere vil ut av EU, mens 36 prosent vil forbli i unionen. Men en av fem har ennå ikke bestemt seg, viser en meningsmåling publisert torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Meningsmålingen gjort av analyseinstituttet ORB viser at motstanden mot EU vokser i Storbritannia. Det skjer samtidig med at statsminister David Cameron arbeider intenst for å reforhandle britenes medlemsvilkår i EU. Cameron har lovet en folkeavstemning om EU innen utgangen av 2017, men avstemningen kan komme så tidlig som juni i år.

Les også: Hague frykter at Storbritannia vil rakne

21 prosent av velgerne har ennå ikke bestemt seg. Blant dem som har bestemt seg ønsker 54 prosent utmeldelse, et såkalt Brexit, mot 51 prosent for ett år siden. 46 prosent ønsker fortsatt EU-medlemskap, ned fra 49 prosent for ett år siden.

– Skal statsministeren unngå katastrofe må noen veldig snart begynne å overbevise folk om hvorfor de skal forbli en del av EU, sier administrerende direktør Johnny Heald i ORB International.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Ekspert spår at EU-samarbeidet vil bryte sammen

Han sier at det er betydelig flere som nå sier de føler seg fjernere fra resten av Europa enn for 12 måneder siden.

Statsminister David Cameron har sagt at han vil drive valgkamp for at britene fortsatt skal være EU-medlem dersom han får gjennomslag for kravene om flere reformer. Onsdag møte han Tysklands statsminister Angela Merkel. Merkel mener EU bør gå med på å reforhandle britenes medlemsvilkår i EU for å hindre at Storbritannia forlater unionen.