Cameron om ny drapsvideo: IS taper front og er desperate

Artikkelen fortsetter under annonsen

Storbritannias statsminister David Cameron slår tilbake mot IS dagen etter at det dukket opp en video der en liten gutt beordrer drap på det som skal være en britisk spion. IS er desperate og taper front, mener Cameron.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Videoen viser en liten gutt i militærklær sammen med en eldre maskert væpnet mann. Begge snakker med britisk aksent. Gutten ser ut til å være fire-fem år gammel.

– Gå nå bort dit og drep den frafalne der, sier gutten til den maskerte mannen.

Den maskerte mannen truer Cameron i videoen og sier at IS skal invadere Storbritannia. Deretter skyter mannen én av fem menn som er stilt opp i videoen. De fem beskyldes for å ha spionert for Storbritannia.

Bakgrunn: IS truer Storbritannia i ny drapsvideo

I en kommentar mandag kaller Cameron IS desperate.

– Dette er en organisasjon som taper territorium, den mister terreng. Storbritannia lar seg aldri kue av denne type terrorisme. Våre verdier er mye sterkere enn deres. Det kan ta svært lang tid, men de skal knuses, sa Cameron videre.

Videoens ekthet er ikke bekreftet. Den maskerte mannens identitet er ikke bekreftet, men gutten kan være identifisert. Sunday Dare, en mann som sier han er far til Grace Dare, en kvinne fra London som dro til Syria og giftet seg med en IS-opprører, tror gutten er hans datters sønn.

– Han liker ikke å være der. Dette er propaganda. De bare bruker en liten gutt. Han vet ingenting. De bruker ham bare som skjold, sier Sunday Dare til Channel 4.

Les også: USA ønsker mer arabisk hjelp mot IS