Krever at Norge stanser våpensalg til Saudi-Arabia

Røyk siver opp etter at en militærbase i Jemens hovedstad Sanaa er blitt truffet av luftangrep fra den Saudi-ledede koalisjonen 10. september i fjor. Foto: Khaled Abdullah / NTB scanpix.
Røyk siver opp etter at en militærbase i Jemens hovedstad Sanaa er blitt truffet av luftangrep fra den Saudi-ledede koalisjonen 10. september i fjor. Foto: Khaled Abdullah / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Redd Barna, Røde Kors og Amnesty er kritiske til at norske våpen selges til flere av aktørene i borgerkrigen i Jemen. Våpnene kan potensielt ha blitt brukt til krigsforbrytelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge har solgt våpen, ammunisjon og annet militært utstyr til Emiratene, Kuwait, Qatar og Saudi-Arabia, skriver Dagbladet.

Landene kjemper sammen mot den iranskstøttede Houti-gruppa i Jemen, og har gjennomført massive bombeangrep med store sivile tap. Koalisjonen skal blant annet ha rammet skoler og sykehus, og er blitt beskyldt for krigsforbrytelser.

Amnesty, Røde Kors og Redd Barna stiller seg kritiske til at norske våpen potensielt kan ha blitt brukt i konflikten.

– Det er stor risiko for at militærmateriell som selges til Saudi-Arabia og Emiratene brukes til å begå krigsforbrytelser. Vi krever nå derfor at norske myndigheter øyeblikkelig stanser alt salg av alt militært materiell, som kan bli brukt i Jemen, sier Line Hegna, kommunikasjonssjef i Redd Barna til Dagbladet. (©NTB)