Saudi-Arabia fortsatt innstilt på fred

Iranske demonstranter utenfor Saudi Arabias ambassade i Teheran i Iran, etter henrettelsen av en fremstående sjiamuslimsk skriftlærd, Nimr al-Nimr. Foto: Adnan Abidi / Reuters / NTB scanpix
Iranske demonstranter utenfor Saudi Arabias ambassade i Teheran i Iran, etter henrettelsen av en fremstående sjiamuslimsk skriftlærd, Nimr al-Nimr. Foto: Adnan Abidi / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

New York (NTB-Reuters): Saudi-Arabia sier at det diplomatiske bruddet med Iran vil fra deres side ikke påvirke innsatsen for fred i Syria og Jemen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Fra vår side vil det ikke endre noe, vi vil fortsatt jobbe hardt for å oppnå fred i Syria og Jemen, sier Saudi-Arabias FN-ambassadør, Abdallah Al-Mouallimi, som presiserer at de ikke vil boikotte Syria-forhandlingene på grunn av Iran eller noen andre.

Han legger likevel inn et lite sleivspark mot Iran, som han mener ikke har bidratt veldig positivt i fredsforhandlingene. Han sier at de diplomatiske forbindelsene vil bli gjenopptatt når Iran ikke legger seg borti andre lands interne forhold, inkludert i Saudi-Arabia.

Saudi-Arabia har brutt alle diplomatiske forbindelser og stanset all handel med Iran etter at saudiarabiske myndigheter i forrige uke henrettet en sjiamuslimsk skriftlærd og 46 andre personer.

FNs spesialutsending for Syria, Staffan de Mistura, er på vei til Saudi-Arabia og deretter videre til Iran i et forsøk på å dempe spenningen mellom de to regionale tungvekterne.

Mistura håper å kunne gjennomføre det planlagte Syria-toppmøtet i Genève 25. januar for å få en slutt på den snart fem år lange krigen som har krevd anslagsvis 250.000 menneskeliv. Saudi-Arabia og Iran står på hver sin side i synet på hvordan Syria-krisen bør løses. (©NTB)