Politiet hasteinnkalte til pressekonferanse om Galina-saken:Ung mann (24) erkjenner å ha tilknytning til saken om drapet på Galina Sandeva

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den pågrepne 24-åringen som er siktet for å ha drept Galina Sandeva i Oslo erkjente i avhør mandag kveld å ha tilknytning til saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Drapet på Galina Sandeva:

  • Bulgarske Galina Sandeva (28) ble funnet drept i bilen sin på Bispekaia i Bjørvika i Oslo 17. desember i fjor. Sandeva tilhørte prostitusjonsmiljøet i hovedstaden.
  • Politiet mottok i tiden etter drapet en rekke tips fra publikum. Etterforskningen pågikk for fullt gjennom jule- og nyttårshelgen, og mandag 4. januar ble en 24 år gammel mann pågrepet og siktet for forsettlig drap.
  • 24-åringen er bosatt i Oslo og opprinnelig fra østlandsområdet. Han er lite kjent av politiet fra før.

– Det jeg kan si at er at utviklingen gjennom kvelden har styrket saken og vi mener vi har pågrepet den personen vi knytter til denne drapssaken, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til NTB etter at avhøret av 24-åringen var avsluttet sent mandag kveld.

– Men mye etterforskning gjenstår. Mannen har ikke erkjent straffskyld men har forklart seg og knytter seg til saken, legger hun til.

Pågrepet

– Vi har i ettermiddag siktet og pågrepet en ung mann for drapet på Galina. Han er nå her på politihuset og i avhør, opplyste politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt på en pressekonferanse mandag kveld.

Den 24 år gamle mannen, som opprinnelig er fra Østlandet og har bodd flere år i hovedstaden, ble pågrepet uten dramatikk i en bolig i Oslo. Han er i liten grad kjent for politiet fra før, opplyste Metlid til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun vil ikke gå inn på relasjonen den siktede skal ha hatt til Galina Sandeva. Den bulgarske kvinnen ble funnet død i bilen sin på Bispekaia i Bjørvika 17. desember.

Les også: Ringte politiets nødnummer på drapstidspunktet

Omfattende

Meltid ønsker ikke å si hva som førte til at 24-åringen ble pågrepet og siktet for drapet på Sandeva, som tilhørte prostitusjonsmiljøet i hovedstaden og solgte seksuelle tjenester fra sin egen bil.

– Vi har hatt en omfattende og krevende etterforskning gjennom hele jule- og nyttårshelgen. Det har da resultert i pågripelsen mandag ettermiddag, og vi er selvfølgelig godt fornøyde med det når det nå nærmer seg nesten tre uker siden Galina ble funnet drept, sa politiinspektøren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har i denne saken sett at det har vært et stort engasjement. Mange har vært berørt, mange har tatt kontakt med politiet, sa hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunn: Politiet ber sexkunder om drapstips i Galina-saken

Avgir forklaring

Metlid sier politiet foreløpig ikke vil gå inn på relasjon, antatt motiv eller foranledning i forbindelse med drapet. Før jul gikk politiet ut med en etterlysning av den drepte kvinnens mobiltelefon som var blitt sporet i Oslo etter det antatte drapstidspunktet. Telefonen var mandag fremdeles ikke funnet, men politiet har analysert store mengder teledata i romjulen.

– Det er et omfattende etterforskningsmateriale vi sitter på, og det har gitt resultater, sier Metlid til NTB.

Avhør av 24-åringen startet mandag kveld. Det er varslet at 34-åringen vil bli fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett onsdag.

– Han er villig til å forklare seg. Forsvareren hans, advokat Joar Berg Henjum, er til stede under avhøret, sa Metlid.

Les også: Politiet frigir bilder av Galina Sandeva tatt timer før drapet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se intervju med politiinspektøren her:

Håper på streng straff

Den bulgarske kvinnens mor fikk mandag kveld overbrakt nyheten om pågripelsen av bistandsadvokaten. Hun håper politiet har pågrepet rett person.

– Jeg håper at de har fanget morderen. Jeg er utålmodig etter å finne ut hvem han er. Jeg vil at han skal få den strengeste straffen, sier moren til Dagbladet.

Les også: Politiet ber sexkunder om drapstips i Galina-saken

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frykt og uro

På kort varsel innkalte Oslo politidistrikt mandag til pressekonferanse om drapet på Sandeva.

Politiet har tidligere uttalt at de tror drapet skjedde 16. desember, da de mottok et nødanrop fra 28-åringens mobiltelefon ved Bispekaia klokka 21.32.

Etter drapet ba politiet publikum om tips og understreket at sexkunder ikke hadde noe å frykte for sin egen del hvis de kunne komme med tips og informasjon i saken.

– Saken har skapt mye uro, noen har kjent på frykt. Derfor er det viktig at vi nå kan gå ut og gi informasjon om utviklingen i saken. De pårørende er informert. Nå fokuserer vi på avhør og sporsikring, sa Metlid mandag kveld.

Se hele pressekonferansen her:

Les også: Politiet har fått nesten 120 tips i Galina-saken